El Terroir

Les vinyes s’escampen per turons i muntanyes assolellades amb pendents pronunciats i estretes terrasses. Principalment amb orientació sud-est, està limitada pel riu Montsant a la part baixa de la finca i per zones boscoses que fomenten la flora i la fauna locals mantenint l’equilibri mediambiental.

Vinyes Celler Cesca VIcent Vins DOQ Priorat Gratallops

El punt més fort de la propietat és la diversitat del sòl (licorella, quars, grava, granit, còdols...) i els microclimes que diferencien el producte. La combinació d’aquests sòls, les característiques geològiques de la finca i una baixa pluviometria produeixen veremes de màxima qualitat.

L’emparrat és en espatllera amb espais de 2,50 m entre fileres i 1,10 m entre vinyes.

Cada “terroir” té les seves particularitats i cada varietat s’expressa de manera única en funció del que exploren les seves arrels. Aquestes “experiències” divergents que es troben en cada terrer caracteritzen els vins, donant a cadascun la seva personalitat.

La filosofia ha estat mantenir part de la producció utilitzant les varietats típiques de la DOQ Priorat: Garnatxa tinta i Carinyena juntament amb varietats que tenen una llarga tradició a França i que han demostrat adaptar-se bé al sol de la DOQ Priorat, varietats com el Syrah, el Cabernet Sauvignon i el Merlot. També tenim una petita producció de Garnatxa blanca i Macabeu.

El raïm madura sota el clima benèvol mediterrani amb més de 3.000 hores de sol a l’any i una pluja anual per sota dels 500 mm. Els estius són calorosos i secs. Per aquest motiu a la part alta de la finca hi ha la bassa. L’aigua està disponible pel reg per goteig de forma ocasional, sobretot durant les fases més importants del procés de vegetació. 

La DOQ Priorat pateix l’alta oscil·lació de temperatures entre el dia i la nit. En conseqüència, la maduració del raïm és molt lenta. El retard en el verol obliga el fruit a acumular un alt percentatge de substàncies aromàtiques i sucres que aporten gran complexitat als vins.

Tots els vins que elaboren provenen exclusivament de raïms de la nostra finca, estant sotmesos al nostre estricte control de qualitat. Per obtenir el màxim potencial del raïm, la collita es fa en el moment adequat controlant la maduració i tastant els raïms segons la varietat, vinya i estil de vi que es vol produir. La verema es realitza manualment i es recol·lecta en caixes de 20 kg.

Cultivem la vinya ecològicament i som respectuosos amb medi ambient. La nostra filosofia és tenir la millor cura possible de la terra i l’ecosistema que ens proporciona grans raïms per produir vins sensacionals. La vinya i la producció del vi tenen la certificació ecològica del CCPAE.

El procés d’elaboració passa per fermentacions llargues i controlades, maceracions completes i un envelliment d’un any en bóta, que confereixen als vins cos, persistència, densitat, riquesa i brillantor.