El nostre Celler

Celler Cesca Vicent és un petit celler familiar fundat a finals de segle, l'any 2000, situat al poble de Gratallops. En l’actualitat produeix vins ecològics emparats sota la DOQ Priorat.

La il·lusió de Cesca per tenir cura de la vinya i produir vi no va néixer del no-res, forma part del llegat del seu pare, el Cecílio Vicent. El Cecílio va fer cap a Gratallops durant Guerra Civil Espanyola, on va conèixer la Francisca Robert amb qui s’hi va casar. A casa tenien terres que havien estat a la família durant generacions. En aquells temps les terres eren treballades per jornalers i a poc a poc s’havien anat degradant. El Cecílio va encarregar-se de recuperar totes les finques perdudes i de plantar aquelles terres que no ho estaven.

El Cecílio era soci a la Cooperativa Vinícola de Gratallops. Els estatuts de la cooperativa no deixaven retirar vi que no fos per consum propi, per tant no podia fer arribar vi al seu poble natal, Vilavella (Castelló). Va estudiar enologia i l’any que la Cesca va néixer, el 1942, va deixar la cooperativa per muntar el seu petit celler. Així va poder comercialitzar el seu vi per la gent del seu poble natal i també a tots aquells clients que passaven pel seu celler.

Els anys vuitanta la Cesca va heretar part de les terres de la família: Mas d’en Corral. Engrescada pel seu marit Lluís i amb la il·lusió de poder recuperar els seus records de petita, va comprar parcel·les adjacents, va arreglar les terres i hi va plantar ceps. En l’actualitat és una finca amb vora 11 ha de vinya plantada.

Any rere any hem tingut cura i hem veremat tots i cadascun dels nostres ceps i amb el fruit d’aquestes vinyes a Celler Cesca Vicent elaborem els nostres vins.

L’any 2000 es va aixecar el celler al darrere de la casa familiar de Gratallops.

El procés de vinificació inicialment era controlat per l’enòleg Emili Esteve. Anys més tard, es va afegir l’enòloga Roser Amorós que en l’actualitat també porta el control de qualitat a les vinyes, part indispensable per a tenir un bon raïm que ens permeti produir un bon vi.